Skip to main content

Korte uitlegfilmpjes

Towson youtube

Wij hebben een aantal filmpjes opgenomen waarin we beknopt een onderwerp uitleggen waar we regelmatig vragen over krijgen. Heb jij een vraag waarvan je denkt dat het goed is dat we daar eens een Youtube uitlegvideo van maken? Stuur je suggestie dan naar info@towson.nl.

Towson youtube

Wij hebben een aantal filmpjes opgenomen waarin we beknopt een onderwerp uitleggen waar we regelmatig vragen over krijgen. Heb jij een vraag waarvan je denkt dat het goed is dat we daar eens een uitlegvideo van maken? Stuur je suggestie dan naar info@towson.nl.

Filmpjes met beknopte uitleg

Youtube uitlegvideo’s

Stakeholdermanagement: Hoe doe je dat?

YouTube video

Introductie Stakeholdermanagement

In de complexe wereld van organisaties en projecten speelt stakeholdermanagement een cruciale rol. Het gaat om de kunst van het identificeren, begrijpen en effectief communiceren met alle belanghebbenden die invloed hebben op of beïnvloed worden door een project of organisatie.

Effectief stakeholdermanagement kan het verschil maken tussen succes en falen. Het helpt bij het opbouwen van sterke relaties, het verminderen van risico’s en het creëren van draagvlak voor beslissingen. Of het nu gaat om interne medewerkers, externe partners, klanten of de bredere gemeenschap, elke stakeholder heeft unieke belangen en verwachtingen die zorgvuldig moeten worden beheerd.

In deze video verkennen we de kernprincipes van stakeholdermanagement en bieden we praktische strategieën om de diverse belangen van verschillende partijen te balanceren en aligneren met de doelstellingen van jouw project of organisatie.

Boost je team met onze Teambooster

YouTube video

Introductie Teambooster

Er zijn twee scenario’s waarin de Teambooster nuttig is:

  1. Je begint met een nieuw team en wilt het een vliegende start geven.
  2. Je team werkt al samen, maar je denkt dat een klein zetje in de juiste richting nog meer potentieel kan vrijmaken.

Met de Teambooster gaan we aan de slag met vragen zoals: wie zijn wij als team, hoe communiceren we effectief, en hoe zorgen we ervoor dat we samen onze doelen bereiken? De sessies zijn gebaseerd op de principes van DiSC en Lencioni.

One page Roadmap op Youtube

YouTube video

Introductie One Page Roadmap

Ik leerde ooit: “Als je een idee niet op de achterkant van een sigarenkistje kunt uitleggen, is het te ingewikkeld.” Dit principe pas ik altijd toe. Het is een uitdaging om iets zo kort en krachtig mogelijk uit te leggen, totdat ik in aanraking kwam met OGSM. Deze krachtige methode helpt je om zelfs bedrijfsstrategieën op een A4 te beschrijven. Hoe dit werkt, leg ik uit in een video.

Prioriteren met Weighted Shortest Job First

YouTube video

Introductie WSJF (Weighted Shortest Job First)

WSJF is een eenvoudige maar effectieve manier om werk te prioriteren. De basisregels zijn: “Als alles evenveel waarde heeft, werk dan aan wat de minste inspanning kost,” en “Als alles evenveel inspanning kost, werk dan aan wat de meeste waarde oplevert.” In een video leg ik uit hoe je waarde en inspanning bepaalt.

Moscow & Whole Product Thinking op Youtube

YouTube video

Introductie Moscow & Whole Product Thinking

Bij productontwikkeling of verandering wil je de meeste aandacht en middelen besteden aan wat het belangrijkst is. MoSCoW en Whole Product Thinking helpen verandermanagers en productmanagers om middelen effectief in te zetten, zodat ze het grootste effect hebben op de organisatie en haar klanten.

Dynamiek van Scaled Agile werken op Youtube

YouTube video

Introductie Dynamiek van Agile werken

Agile werken draait om mindset en gestructureerde werkwijzen. Veel organisaties die Agile werken, zijn georganiseerd in een drie-lagen model: de operationele laag (realiseren), de tactische laag (organiseren), en de strategische laag (doelen bepalen en bewaken). Governance speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de dynamiek tussen deze lagen. In een video leg ik uit hoe dit eruitziet.

Hoe maak je een user story?

YouTube video

Introductie Hoe maak je een goede user story

Een user story is cruciaal voor het beschrijven van productvereisten. Waar Epics en Features zich richten op wat de organisatie wil, focust de user story op hoe we dit realiseren. Het is de schakel tussen wens en budget. In een video van vijf minuten leg ik uit hoe je een effectieve user story schrijft volgens een aantal vaste regels.

Kom meer te weten over teamlid Marjorie.

Heb jij nog een onderwerp?

Heb je genoten van onze uitleg video’s? We willen graag onze kennis en ervaringen met je delen. Heb jij nog een onderwerp waarvan je denkt dat het goed is dat we daar eens een video over maken? Stuur je suggestie dan naar info@towson.nl.