Training bij Towson

Training is een belangrijk aspect van een succesvolle transformatie, maar ook een prima manier om de hersenen scherp te houden. Vanuit Towson delen wij onze ervaring graag met anderen en training is een leuke en effectieve manier om dit te doen.

Safe trainingen

Towson is trotse SAFe partner en investeert continu in Agile- en SAFe kennis. Zo hebben we meerdere ervaren SAFe SPC consultants.

Leiderschaps- en team trainingen

Towson heeft een aantal trainingen en workshops ontwikkeld rondom teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap waar jij en je teams echt verder mee komen.

(mini)workshops

Wij hebben onze kennis bij elkaar gebracht en een aantal workshops ontwikkeld die teams en mensen echt verder helpt met hun hulpvragen.

Persoonlijke en organisatie tracks

Ondersteuning Scrum Master en Product Owner.

Ons trainingscurriculum is opgebouwd uit een set trainingen die bedoeld is om individuele ontwikkeling te ondersteunen en om organisaties te ondersteunen met een succesvolle en effectieve transformatie.

Als SAFe partner heeft Towson de accreditatie om te trainen en certificeren. Wij verzorgen niet álle SAFe trainingen, maar kiezen juist die trainingen waarvan wij denken dat deze, in combinatie met de door onszelf ontwikkelde trainingen, een curriculum vormen dat Agile transformaties op persoonlijk-, team- en organisatieniveau het beste ondersteunt. Naast de trainingen die wij geven via het open inschrijving schema, verzorgen wij ook in house trainingen.

Persoonlijke tracks

Ondersteuning Scrum Master

Wanneer je de ambitie hebt om Scrum Master te worden is het ons advies om gedurende je loopbaan een aantal trainingen te volgen en certificaten te behalen. De trainingen die wij adviseren leiden allemaal tot de mogelijkheid om certificaten te halen die wereldwijd herkend en erkend worden.

Het begint met een goede Scrum Master training om het PSM I certificaat te behalen. Hiermee leg je de basis voor je Scrum Master ontwikkeling.
Omdat je als Scrum Master bijna altijd in organisaties werkt die SAFe werken (of een ander Scaled Agile model gebruiken), is het verstandig om vrij snel een Leading SAFe training te volgen. Hierin wordt het SAFe model uitgelegd en hoe je in dit model als Scrum Master effectief kan zijn.

Wanneer je in je Scrum Master rol stappen maakt doordat je bijvoorbeeld gevraagd wordt om de Scrum Master van 2 of 3 teams te worden, dan is de ondersteuning die de SAFe Advanced Scrum Master (SASM) training biedt, echt iets voor jou.

Een volgende stap in je werkzaamheden kan zijn dat je een Agile Release Train (ART of Team of Teams) gaat begeleiden. In dat geval zien we je graag terug in onze RTE training.

Ondersteuning Product Owner

Wanneer je de ambitie hebt om Product Owner te worden is het ons advies om gedurende je loopbaan een aantal trainingen te volgen en certificaten te behalen. De trainingen die wij adviseren leiden allemaal tot de mogelijkheid om certificaten halen die wereldwijd herkend en erkend worden.

Het begint met een goede Product Owner training om het PSPO I certificaat te behalen. Hiermee leg je de basis voor je Product Owner ontwikkeling.
Omdat je als Product Owner bijna altijd in organisaties werkt die SAFe werken (of een ander Scaled Agile model gebruiken), is het verstandig om vrij snel een Leading SAFe training te volgen. Hierin wordt het SAFe model uitgelegd en hoe je in dit model als Product Owner effectief kan zijn.

Wanneer je in je Product Owner rol stappen maakt doordat je bijvoorbeeld gevraagd wordt om de Product Owner van een Agile Release Train (of Team of Teams) te worden, dan is de ondersteuning die de Product Owner/ Product Manager (POPM) training biedt echt iets voor jou.

Later kun je je kennis nog eens verdiepen door meer kennis op te bouwen rond het Portfolio proces. Dan zien we je graag nog eens terug voor de LPM training.

In house trainingen

IN HOUSE TRACK TER ONDERSTEUNING VAN DE TRANSFORMATIE

Naast de persoonlijke tracks is het voor het succes van de transformatie belangrijk om trainingen en workshops aan te bieden aan teams.

Voor beginnende teams zijn onze Agile voor Dummies en de SAFe voor Teams workshops een prima startpunt om teams te laten ervaren hoe in Agile teams met elkaar samen te laten werken en effectief te zijn.

Wanneer de teams ongeveer een half jaar met elkaar samenwerken is onze teambooster workshop een training die de teams een enorme stap voorwaarts laat doen. Tijdens deze training leggen we een heel nadrukkelijk verband tussen persoonlijke voorkeuren en samenwerking door de uitkomsten van het DiSC assessment dat we vooraf afnemen te koppelen aan de teamreis die we samen maken op basis van de Piramide van Lencioni/ 5 frustraties van teamwork.

Onze teambooster is ook zeer aan te raden voor teams die ongeveer 2 jaar samenwerken om de samenwerking weer nieuw vuur te geven.

Binnen organisaties zijn er een aantal spilrollen die een organisatie op gezette tijden gezamenlijk zou moeten trainen. Daarom verzorgen wij in house SAFe trainingen voor RTE’s en Product Managers. Daarnaast bieden we ook in house LPM tracks aan.

Het in house Lean PoRtfolio Management (LPM) track

Het in House LPM track bestaat uit 3 onderdelen:

1. Een executive introductie­workshop

Tijdens deze 4 uur durende workshop worden eerst in een interactieve presentatie de LPM principes besproken. Het tweede deel van de workshop bestaat uit een LPM game.

2. Een SAFe LPM training

Deze tweedaagse LPM training is bedoeld om alle aspecten rondom Lean Portfolio Management goed door te nemen. Alle oefeningen die onderdeel van deze training zijn, zullen specifiek voor de organisatie zijn, en direct bruikbare producten opleveren. Voor de deelnemers bestaat de mogelijkheid om zich daarna te certificeren.

3. Een Lean PorTfolio workshop

De producten uit de training zullen tijdens deze workshop van 1 dag gebruikt worden om de centrale stakeholderboodschap rondom verandering aan te scherpen en waar nodig te differentiëren. Ook zullen hier vanuit de veranderingsthema’s de veranderingsvragen geformuleerd worden (Epics) en het ritme van de rituelen afgesproken worden om de verandering op LPM niveau te bewaken en te sturen.

Kom met ons in gesprek

Heb je vragen over een training? Of wil je graag weten welke workshop het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op! Dit kan op nummer 085 877 0180 of vul het contactformulier in.

Trainingen voor jou

Training Eerstvolgende datum Prijs
SAFe Fast Track School
Data n.n.b. € 1.195,- Meer info
Leading SAFe training
18 oktober 2023 - 19 oktober 2023 € 1.085,- Meer info
Product Owner / Product Manager training
1 november 2023 - 2 november 2023 € 1.085,- Meer info
SAFe Advanced Scrum Master training
25 oktober 2023 - 26 oktober 2023 € 1.085,- Meer info
Lean Portfolio Management training
8 november 2023 - 9 november 2023 € 1.595,- Meer info
Agile product Management training
20 november 2023 - 22 november 2023 € 1.595,- Meer info
SAFe Release Train Engineer training
Data n.n.b. € 1.595,- Meer info