fbpx

Jullie werken al met meer Agile teams samen en willen er meer uithalen

Organisaties die besluiten om met meer teams samen te gaan werken in een Team of Teams of een Agile Release train (ART) zijn in eerste instantie gericht op het goed laten samenwerken van deze teams aan een gezamenlijk doel. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de rollen die voor deze samenwerking van belang zijn zoals de RTE of Lead Scrum Master rol en de Product Manager rol. Wanneer deze ART een aantal (meestal 3 of 4) increments met elkaar heeft samengewerkt komt het moment dat binnen de organisatie het besef begint te ontstaan dat er nog meer uit deze manier van werken te halen is. Er is nog een verzilveringsplateau.

Het volgende niveau om als organisatie nog effectiever te worden en nog meer rendement uit de organisatie te halen zit hem niet in mensen nog harder te laten werken, maar door te zorgen dat de strategische laag binnen de organisatie ook het Agile werken omarmt, en dat de flow tussen de strategische, tactische en operationele laag goed gaat werken.

Om dit te realiseren is het belangrijk om het Lean Portfolio proces (LPM) goed te implementeren en te ondersteunen. Daarnaast moet de juiste aandacht voor de flow in de organisatie komen door de rituelen die binnen de teams en de ART’s al opgezet zijn de juiste betekenis te geven. Niet alleen moeten we zorgen dat de output van strategische bijeenkomsten input wordt van tactische bijeenkomsten (denk aan de PI planning). De organisatie zal ook moeten zorgen dat de bijdrage die vanuit realisatie geleverd wordt in een feedback-loop terugkomt naar het strategisch niveau.
Op deze manier kan een organisatie steeds zien hoe er invulling aan de strategische doelen gegeven wordt, en is zij in staat om bij te sturen en aandacht te houden op datgene wat de hoogste prioriteit heeft.

De ervaring die Towson heeft met het inrichten van het Lean Profolio proces (LPM), het coachen en begeleiden van strategische teams in een organisatie, en het begeleiden van Agile transformaties, is de basis voor onze “Transformatie aanpak”. In onze aanpak hebben wij aandacht voor alle belangrijke aspecten van een transformatie zoals implementatie, coaching en training.

Kom met ons in gesprek

Wil je eens een goed gesprek met ons voeren over hoe je op de meest effectieve manier Agile en Scrum werken in jouw organisatie kan opstarten? Neem dan contact met ons op! Dit kan op nummer 085 877 0180 of vul het contactformulier in.

trainingen / workshops voor jou

Training Eerstvolgende datum Prijs
DevOps training
Data n.n.b. € 985,- Meer info
Leading SAFe training
3 juni 2024 - 4 juni 2024 € 1.145,- Meer info
Product Owner / Product Manager training
10 juni 2024 - 11 juni 2024 € 1.145,- Meer info
SAFe Advanced Scrum Master training
17 juni 2024 - 18 juni 2024 € 1.145,- Meer info
Lean Portfolio Management training
24 juni 2024 - 25 juni 2024 € 1.675,- Meer info
Agile product Management training
23 september 2024 - 24 september 2024 € 1.675,- Meer info
SAFe Release Train Engineer training
Data n.n.b. € 1.675,- Meer info